O stranici Kadaza      Kontaktirajte nas     Pomoć     Odabir web-mjesta     Webmasteri     Naša misija     Privatnost     Uvjeti

Pomoć

Je li Kadaza besplatna?

Da, Kadaza je potpuno besplatna za korištenje.

Mogu li koristiti stranicu Kadaza na mobitelu?

Stranica za mobitele na kadaza.hr/m optimizirana je za prikaz na mobitelima. Samo posjetite kadaza.hr/m pregledniku svog mobitela i Kadaza je spremna,  bez obzira koji uređaj koristite. Osvježavajuće brz način za pregledavanja weba na svom mobitelu! Više >>

Kako mogu prilagoditi svoju Kadaza polaznu stranicu?

Možete personalizirati stranicu Kadaza kako bi odgovarala vašim željama. Na primjer, ako više volite index.hr nego jutarnji.hr, možete premjestiti logotip jutarnji.hr na mjesto logotipa index.hr. Ovo se uradi vrlo jednostavno, a možete i prevlačiti logotipe naokolo ako ih želite premjestiti na drugo mjesto.

Kliknite ikonu Prilagodi na početnoj stranici. Kliknite pločicu koju želite promijeniti, a zatim će se pojaviti prozor u koji možete upisati naziv drugog web-mjesta. Potražite web-mjesto koje želite dodati. Napomena: unesite samo naziv i domenu, npr. „youtube.com” i kliknite Pretraživanje. Na kraju odaberite odgovarajuću poveznicu iz rezultata pretraživanja. Također možete pomicati logotipe ako ih želite premjestiti negdje drugdje. Kliknite ikonu za povlačenje na početnoj stranici.

Imate i mogućnost uređivanja početne stranice koristeći se različitim bojama, uzorcima i fotografijama kako biste u svega nekoliko trenutaka promijenili izgled Kadaze u skladu sa svojim željama. Kliknite Promijeni pozadinu na početnoj stranici.

Kako mogu prilagoditi inačicu Kadaza za mobitele?

Možete prilagoditi inačicu za mobitele kako bi odgovarala vašim željama. Kliknite na ikonu Olovka kako biste promijenili pločice. Kliknite na ikonu za povlačenje kako biste prevlačili logotipe naokolo ako ih želite premjestiti na drugo mjesto.

Kako ću postaviti stranicu Kadaza kao svoju početnu stranicu

Kadaza je dizajnirana za korištenje u vidu početne stranice, tako sva svoja omiljena web-mjesta možete pronaći brzo i lako. Kadaza se može postaviti kao početna stranica ovdje. Izaberite svoj preglednik ispod za opće upute kako da naučite promijeniti početnu stranicu. Kad budete slijediti ove korake, možete izabrati bilo koje web-mjesto kao svoju početnu stranicu.

Google Chrome

Firefox

Internet Explorer

Safari

Edge

Ponovo postavite početnu stranicu?

Kadaza neće promijeniti postavke početne stranice bez vašeg pristanka. Odaberite jedan od prethodno navedenih preglednika i slijedite upute da biste Kadaza zamijenili web-lokacijom koju želite postaviti kao početnu stranicu.

Brisanje ili onemogućivanje aplikacija na Androidu

Ako ponovno pokrenem uređaj, moja personalizirana Kadaza početna stranica nestane! Zašto?

Postoje dva načina na koje možete osigurati spremanje svojih preferenci.

1. U slučaju da se vaša osobna polazna stranica izbriše prilikom svakog posjeta stranice Kadaza, to znači da se kolačići možda ne spremaju automatski ili se automatski uklanjaju kad zatvarate preglednik. Vi to možete promijeniti u izborniku internetskih mogućnosti u svom web-pregledniku.
Pogledajte upute kako upravljati kolačićima preglednika:

Google Chrome

Internet Explorer

Firefox

Safari


2. Vaša osobna početna stranica se automatski sprema u kolačiću. Ipak, preporučujemo vam da generirate specifični URL Kadaze koji sadrži vaše izabrane postavke. Generirani URL sadrži sve vaše preference, bez obzira jeste li očistili predmemoriju svog preglednika. Kliknite na vezu Podijeli na početnoj stranici. Pritiskom na tu vezu, generirat će se specifični Kadaza URL koji sadrži izabrane postavke. Generirani URL se sad može izravno postaviti kao početna stranica ili kopirati i koristiti kao knjižna oznaka. Korištenjem ovog URL-a, prilikom slijedeće posjete stranici Kadaza koristit će se sve vaše preference.

Kad kliknem na logotip otvara se novi prozor. Kako mogu osigurati otvaranje veze u istom prozoru?

Kliknite na vezu postavke na početnoj stranici. Na ovoj stranici možete promijeniti ovu postavku.

Želim drugu zadanu tražilicu u traci pretraživanja. Kao to mogu promijeniti?

Kliknite na vezu postavke na početnoj stranici. Na ovoj stranici možete promijeniti zadanu tražilicu.

Mogu li spremiti personaliziranu početnu stranicu?

Vaša osobna početna stranica se automatski sprema u kolačiću. Ipak, preporučujemo vam da generirate specifični URL Kadaze koji sadrži vaše izabrane postavke. Generirani URL sadrži sve vaše preference, bez obzira jeste li očistili predmemoriju svog preglednika. Kliknite na vezu Podijeli na početnoj stranici. Pritiskom na tu vezu, generirat će se specifični Kadaza URL koji sadrži izabrane postavke. Generirani URL se sad može izravno postaviti kao početna stranica ili kopirati i koristiti kao knjižna oznaka. Korištenjem ovog URL-a, prilikom slijedeće posjete stranici Kadaza koristit će se sve vaše preference.

Trebam li se registrirati za korištenje stranice Kadaza?

Ne. Mi želimo da vam Kadaza bude što je moguće jednostavnija. Nema gnjavaže s prijavljivanjem, registriranjem i lozinkama. Međutim, za korištenje svoje osobne Kadaza polazne stranice vaš preglednik mora spremiti kolačiće. U slučaju da se radna površina briše svaki put kad posjetite stranicu Kadaza, kolačići se neće spremiti automatski. Vi to možete promijeniti u izborniku internetskih mogućnosti u svom web-pregledniku.


Podijelite s nama svoja iskustva, napišite komentare i prijedloge: Klikni ovdje.

► Nazad na Početnu stranicu

► Kontaktirajte nas

► Postupak odabira web-mjesta

► Pomoć


→ Postavite Kadaza za svoju Početnu stranicu

→ Pregled svih web-mjesta na Kadazi

→ Međunarodno


yes  Pridružite nam se na Facebooku